top of page
JA-5446.jpg
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Samir Assam

"Laatst tikte een kerel die intussen twee koppen groter is dan mij op mijn schouder en vroeg ‘Kent ge mij nog?’. Het gaf energie om te zien  dat hij het goed deed."

Samir Assam van Averroes geeft jongeren in kwetsbare buurt via sport een zinvolle ontspanning.

We zijn gestart een paar jaar geleden in de Brugse poort om jongeren die weinig kansen krijgen via sport en begeleiding te helpen een plaats vinden in de maatschappij. We stonden eerst figuurlijk voor een gesloten deur. Maar toen twee jaar geleden rellen uitbraken in De Brugse poort begon stad Gent toch naar ons te luisteren en konden we onze werking starten. Intussen is er dus de Bijenkorf bijgekomen voor naschoolse begeleiding van jongeren.

 

Soms hoor je wel eens dat het een pleister op een houten been is, maar wij gaan er ook van uit dat het sowieso beter is om iets te doen dan helemaal niets. En dat heeft toch wel heel wat resultaat.

Sport en lichaamsbeweging (oa. Thaiboksen) zijn zeker een belangrijk aspect van de werking. Daarvoor hebben we ‘Sportschool 9000’.

Maar ik ben bijvoorbeeld ook bezig met dringend begeleiding en welzijn. Zo werken we preventief rond drugsproblematiek, waarbij we ook werken met de ouders van de jongeren. En dat is bijzonder belangrijk, want in deze buurt is er voor de rest niets meer waar ze hiervoor terecht kunnen.

Ik ben er zo intens mee bezig dat ik vaak geen tijdsbesef heb. Dan zie ik jongeren waaraan ik training heb gegeven als kind en nu al een kop groter zijn dan mij. Dat die gasten het goed doen, dat geeft mij de energie om hiermee enthousiast door te gaan.

JA-5460.jpg
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Zelf vrijwilligen voor Averroes?

Of interesse in Averroes' werking?

Dat kan!

Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png
bottom of page