top of page
JA-0970.jpg
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Margot Desmet

"Het gevoel iets te kunnen betekenen voor anderen,

vind ik fantastisch.

De chiro zit in mijn bloed en dat kan ik niet zomaar loslaten."

Margot zet zich al jarenlang in als vrijwilliger in het jeugdwerk. "Ik ben sinds mijn zes jaar lid van de Chiro en rolde op die manier ook in de leidingsploeg waar ik me elke week inzette voor de Waregemse jeugd. Tussendoor was ik ook actief als vrijwilliger bij de nationale koepel waar ik cursussen voor leiding begeleidde."

"Na enkele jaren in de leidingsploeg belandde ik ook in de Waregemse Jeugdraad waar ik mij op een groter niveau verder engageerde voor de Waregemse jeugd en was ik twee jaar voorzitter van de Jeugdraad.

Na mijn zesjarige carrière als leiding bij Chiro Waregem Centrum, schakelde ik over naar het gewest, waarin ik vijf jaar lang ondersteuning bood aan de 6 Waregemse Chiro’s en Chiro Anzegem. Na vijf jaar was het mooi geweest en was het tijd voor een nieuw engagement binnen de Chiro.

Sinds augustus 2021 ben ik opnieuw actief als vrijwilliger bij Chiro Waregem Centrum, maar nu als VB (Volwassen Begeleider). Als VB sta ik de leidingsploeg bij met raad en daad in de organisatie en werking van de Chiro, zonder echt op de voorgrond te treden.

Daarnaast werk ik ook mee als vrijwilliger aan het vierjaarlijks kamp Krinkel van Chirojeugd Vlaanderen als juridisch verantwoordelijke. Krinkel is een kamp voor alle leiding en oudste leden. We verwachten deze zomer 6500 deelnemers en een kleine 1500 begeleiding. Het belooft dus een pittige zomer te worden.

Mijn engagementen voor de Chiro nemen heel wat tijd in beslag. Als VB bij Chiro Waregem Centrum ben ik wekelijks op vrijdagavond aanwezig bij de vergaderingen van de leidingsploeg, probeer ik op regelmatige basis ook op zondag eens langs te gaan om o.a. ook eens met de ouders te kunnen spreken, sta ik paraat om te helpen op evenementen, help ik intensief mee aan de kampvoorbereiding en ga ik in de zomer ook mee op kamp.

Mijn engagement voor Krinkel komt daar dit jaar ook bij. Hiervoor vergaderen we elke eerste zondag van de maand een volledige dag. Het gebeurt dat daar tussentijds ook nog wat vergaderingen bij komen.

JA-1000.jpg
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Deze vrijwillige engagementen combineer ik met mijn job als advocaat en mijn mandaat als gemeenteraadslid. Het is bij momenten een hele puzzel om alles geregeld te krijgen, maar ik vind er op dit moment nog heel veel plezier in waardoor ik de inspanning nog steeds heel graag lever.

Ik vind het fantastisch om mij te engageren en doe dit vooral heel graag. De Chiro zit al jaren in mij en ik beleefde daar fantastische tijden. Ik vind het dan ook heel leuk dat ik mijn opgedane kennis en ervaring kan overdragen om ook de toekomstige generaties een fijne tijd te bezorgen in de jeugdbeweging en mijn passie kan doorgeven. De Chiro zit in mijn bloed en ik kan dit niet zomaar los laten.

Daarnaast haal ik ook gewoon heel wat voldoening uit mijn engagementen. Je bent bezig, je bent tussen de mensen, maar er is vooral ook heel veel dankbaarheid en dat blijft voor mij toch het belangrijkste. Ik heb het gevoel echt een meerwaarde te kunnen zijn in de engagementen die ik opneem. Dit blijft voor mij een belangrijke motivator. De kleine bedankingen van ouders, leiding, leden, andere vrijwilligers, … zijn voor mij meer dan voldoende om me verder te blijven inzetten.

JA-0995.jpg
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Wil je je ook inzetten voor onze jeugd?

Of wil je meer lezen?

Dat kan!

bottom of page