top of page
Schoofs Geert_sven dillen_10167.JPG
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Geert Schoofs

"De leergierigheid, uitbundigheid van jongens uit het asielcentrum die samen met mij een fiets ‘oplappen’, daar haal ik energie uit."

Geert herstelt fietsen in het asielcentrum en onderhoudt er het fietspark.

De fiets heeft altijd een bijzonder plekje in mijn wereld ingenomen. Van jongs af aan was ik bezig met fietsen opmaken, personaliseren, creativeren; kunnen knutselen aan die mooie mechaniek in mijn atelier, radio op de achtergrond, hmmm, pure Zen. Maar je wilt graag dat die fietsen ook een echt 2de leven krijgen natuurlijk. En dan leken sociale organisaties wel een fijne afzetmarkt: duurzaam, plezant om doen en nuttig; win-win-win. Toen ik hoorde dat fedasil een jeugdcentrum in Overijse opende, heb ik hen gecontacteerd om te polsen of zij enkele opgelapte fietsen konden gebruiken. Na een tijd hebben zij zelf voorgesteld om de focus te verleggen naar het onderhoud van hun fietsenpark. Zij krijgen er regelmatig toegestopt, maar meestal kunnen die wel een grondige opknapbeurt gebruiken.

Initieel deed ik dit 4h/maand bij hen. Door corona en een zware verbouwing is dit een beetje teruggevallen, maar de bedoeling is om dit ritme asap terug op te nemen. Aanvankelijk deed ik dit samen met de helpende handen van de jongens daar. Dat waren echt wel de tofste momenten. Hun leergierigheid, hun uitbundigheid, hun plezier als ze hun “lievelingsfiets” in orde kregen: pure voldoening!

Corona heeft op dat gebied ook een beetje stokken in de wielen gestoken, maar ook die routine hoop ik zo snel mogelijk terug op te nemen. Ik kijk er echt naar uit, ik put er echt positieve energie uit en keer meestal op een wolkje terug…

Schoofs Geert_sven dillen_10169.JPG
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Zelf fietsen maken?

Of interesse in Fietsbieb?

Dat kan!

Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png
bottom of page