top of page
JA-7295 kopie.jpg
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Geert Cheyns

“Mensen die het even moeilijk hebben op hun gemak stellen en hen wegwijs maken in zo’n ziekenhuis, dat is wat ik graag doe.”

Geert Cheyns is vrijwillig onthaalmedewerker in het St Lucas ziekenhuis in Gent.

Als vrijwilliger mensen die er nood aan hebben wegwijs maken in het ziekenhuis. “Kan ik misschien helpen?” Naar de juiste dienst brengen, de juiste dokter of de te bezoeken patiënt. Daarnaast help ik hen ook bij het invullen van de nodige papieren . Dat is soms best wel ingewikkeld. En zeker niet zo voor de hand liggend wanneer er veel stress is (bijv. bij een opname).

Zo’n 12 jaar geleden kreeg mijn echtgenote kanker. Dat was natuurlijk niet de meest aangename periode met chemo maar de warmte en de vriendelijkheid die het ziekenhuis toch uitstraalde inspireerde mij om me in te zetten. Na mijn pensioen (ik was magistraat) heb ik dan ook besloten om één halve dag per week aan de slag te gaan als vrijwilliger hier.

Vooral mensen die het even moeilijk hebben op hun gemak stellen en hen helpen wegwijs te geraken in zo’n ziekenhuis. We hebben daar best wel ons werk mee. Maar we doen het graag. Vooral omdat ik besef hoe belangrijk zo’n onthaal is. Vaak op momenten dat het heel erg moeilijk gaat. Bijvoorbeeld na een slecht nieuws boodschap…

Die voldoening is voor mij niet het belangrijkste. Maar het zorgt er wel voor dat je het met plezier gaat doen. Na een tijdje begin je ook wat mensen te kennen. Ik doe het nu al meer dan 10 jaar en nog altijd even graag.

JA-7307.jpg
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Wil je zelf vrijwilligen in het ziekenhuis?

Dat kan!

bottom of page