top of page
Bernard Butaye_sven dillen_9496 kopie.JPG
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Bernard Butaye

Sinds 5 jaar ben ik vrijwilliger bij Deelbaar Mechelen vzw, een initiatief dat sociaal inclusieve projecten uitwerkt toegespitst op de circulaire en deeleconomie. Een mond vol, maar het komt erop neer dat we gebruik boven bezit plaatsen om zo meer en vaak beter materiaal via uitleensystemen te kunnen aanbieden.

Het begon allemaal in de kringloopwinkel. Er lagen daar zoveel spullen die geen nieuwe eigenaar vinden en nog lang niet versleten zijn... Dat vraagt om actie!

We gingen van start met het vele gereedschap. Als we dat allemaal bij elkaar hadden gelegd was er voldoende om een gereedschaps-bibliotheek mee op te starten, en zo werd Klusbib geboren. Vandaag bereikt Klusbib meer dan 200 gezinnen en bieden we hen een 250 toestellen aan.

En dan kwam er het idee een ‘Digibib’ (nu Deel-IT) op te starten om ‘versleten’ laptops terug in roulatie te brengen.  We konden moeilijk aanvaarden dat die na 5 jaar al op de vuilhoop zouden belanden. Anderzijds stelden we vast dat kinderen al vanaf het 4de leerjaar een computer nodig hebben voor school, hetgeen niet voor alle gezinnen een evidentie is. Door voor ontleningen te kiezen kunnen we er voor zorgen dat de laptops jaarlijks nagekeken en bijgewerkt worden. Zo vermijden we dat een defecte laptop ongebruikt in een kast belandt

Bernard Butaye_sven dillen_9508.JPG
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Wil je de 20 vrijwilligers van Deelbaar Mechelen vzw helpen?

Dat kan!

Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png
bottom of page