top of page
Annita Mwicigi
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

"Met verenigde krachten bouwen wij aan een warme thuis en onderwijs voor weeskinderen in Kenia."

ic+-+website+logo+transparant.png

Annita Mwicigi

Annita zet zich in voor de feitelijke vereniging “Sweet Children’s Hope Foundation” en die heeft één droom: een weeshuis bouwen in Kenia.

Van de eerste steenlegging in januari 2017 tot heden staat iedereen versteld hoe men met verenigde krachten al tot twee prachtige gebouwen (1 voor de jongens en 1 voor de meisjes) is geraakt, waar momenteel 13 kinderen in nood in worden opgevangen.

Vrij meteen konden we beschikken over een stuk grond in Naivasha, het geboortedorp van Annita Mwicigi (voorzitter). Samen met haar familie zijn ze trots ieder op hun eigen manier een steentje te kunnen bijdragen aan dit project. Annita vanuit België en haar zus Sarah vanuit Naivasha. Zo wordt er bijna dagelijks overleg gepleegd en snel belangrijke beslissingen genomen. Zij zijn daadwerkelijk zeer belangrijke pionnen voor het welslagen van de uitvoering van het totaalplaatje.

Sinds 2016 worden jaarlijks evenementen zoals de mosselsouper, spaghettidagen, benefietviswedstrijden, brunch, verkoop van eigen bereide confituur, wafels en limoncello, deelname aan plaatselijke avondmarkten, …. georganiseerd om deze droom te kunnen verwezenlijken!

In Kenia zijn veel weeskinderen en kinderen die in armoede leven. Kinderen die hun ouders verliezen en geen familie hebben belanden op straat. Dit is een groot probleem in Kenia. We willen met onze organisatie een steentje bijdragen en ervoor zorgen dat de kinderen een warm thuis hebben en naar school kunnen gaan. Als kind heb ik zelf in armoede geleefd,  ik kende geen enkele vorm van luxe. Daarom

Annita Mwicigi 1
Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png

Maak een wereld van verschil voor een kind in nood.

Als meter of peter steun je een kind in nood uit ons weeshuis.

Nu de eerste kinderen worden opgevangen begin het eigenlijk pas! Er is personeel nodig, er zijn schoolkosten, kosten om in de levensbehoeften te kunnen voorzien, medische kosten,... Een berekening van al de kosten brengt ons op een maandelijks bedrag van 60 euro/kind. Om deze kosten te kunnen betalen blijven wij ons maximaal inzetten, maar doen wij ook beroep op meters en peters. Als meter of peter kan je er zo voor helpen zorgen dat de kinderen een zo groot mogelijke kans krijgen om zich te ontplooien tot mooie mensen met een stevige basis om verder vooruit te komen tot ze op eigen benen kunnen staan. Met jouw maandelijks bijdrage investeer je in de ontwikkeling van het kind zowel op school als in zijn vrije tijd. Je krijgt de kans om een persoonlijke band op te bouwen met je petekind doordat je op de hoogte wordt gehouden van zijn/haar ontwikkeling en je de mogelijkheid krijgt om te schrijven of  te skipen en misschien zelfs ooit op bezoek te gaan.  

                                                                                   

Wij zijn een klein project met grote impact en wij garanderen dat al de steun die we ontvangen voor 100% naar het weeshuis gaat!

Meter of peter worden?

Meer lezen over Sweet Children’s Hope Foundation?

Dat kan!

Wit logo RN (100 x 100 mm) (transparant).png
bottom of page